1302320.jpg

Monet leivonnaiset valmistuvat niistä aineksista mitä kaapissa sattuu olemaan. Tämäkin sai alkunsa puoliksi tyhjästä kirsikkahillopurkista, joka oli jäänyt syömättä, kun se oli vähän kirpeää ja joululeivonnaisista jääneestä kirsikkarasiasta. Kirsikat asettelin nätisti päälle, mutta ne upposivatkin taikinaan. Ajattelinkin, että ne olisi voinut pilkkoa ja lisätä suoraan taikinaan. "Pullakakku" oli kuitenkin hyvää ja hilloraita sopi siihen hyvin. Mies kysyi maisteltuaan, että onko tämä pullaa vai kakkua...?

2 munaa
3 dl sokeria
8 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl maitoa
150 g margariinia sulatettuna

Väliin:

1-2 dl kirsikkahilloa

Päälle:

raesokeria, mantelilastuja
12 kirsikkaa

Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuoan pohjalle. Levitä hillo ja sen päälle loput taikinasta. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja ja kokonaisia kirsikoita. Paista 175 asteessa n. tunti. Kumoa ja käännä kakku oikeinpäin.