1473449.jpg


Meillä juhlitaan vanhemman tyttären synttäreitä viikonloppuna. Olen pikkuhiljaa leiponut pakkaseen, sillä loppuviikko on töissä kiireinen ja kaikkea ei ehdi tehdä yhdellä kertaa. Bebet soveltuvat hyvin pakastukseen. Ohje on tuttu ja löytyy aikaisemminkin blogistani. Näitä maustoin hieman erilailla. Tuli ihan kivan makuisia, mutta täytyy kyllä sanoa, että ne perinteiset vaaleanpunaiset on kyllä parhaita! Lapsien mielipieteet bebet jakoi kahtia. Toiset tykkäsivät ja toiset eivät! Mutta niinhän se aina menee. Paremmin nämä ovat kyllä aikuiseen makuun :). Oli tarkoitus koristella kahvinpapu-karkilla, mutta niitä en irtsarihyllystä löytänytkään, joten ripottelin päälle wiener nougat crunchia.

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl vahvaa kahvia (laitoin 2 mittaa kuppia kohden)
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia


Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
kahvia
kaakaojauhetta
wiener nougat crunchia

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt kahvikiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat kahvitäytteellä.

Valmista kuorrutus. Lisää kahvia vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele.