Tänään tein vieraille vähän kevyempää herkkua, mutta silti niin hyvää!
Mansikka-leivoksia hillolla ja vanilijatäytteellä. Ihanan raikkaita ja hyviä! Tosin purkillinen vatkattua kermaakin olisi varmaan maistunut hyvältä välissä...

354537.jpg

Pohja:

4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

Mansikkahilloa
Pussi vanhanajan vanilijakastikejauhetta
2,5 dl maitoa

Päälle:

Runsaasti mansikoita
2 dl punaista marjamehua (laimennettua)
1 dl hyytelösokeria

Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (5min). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen munavaahtoon. Käytä siivilää. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa sokeroidun voipapaerin päälle.

Valmista täyte vatkaamalla maito ja kastikeainekset. Jaa jäähtynyt kääretorttupohja kahtia. Levitä toiselle puolelle (sokeroitu puoli alaspäin) ohut kerros hilloa ja vanilijakastiketta (voit käyttää myös kermaa). Käännä toinen levy päälle niin, että sokeroitu puoli jää päällimmäiseksi.

Levitä päälle vielä ohut kerros hilloa. Asettele jäiset mansikat päälle. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeria. Jäähdytä seosta pari minuuttia. Valuta hyytelöseosta marjojen päälle. Onnistuu parhaiten pullasudilla tai lusikalla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa terävällä veitsellä reunat siistiksi. Jaa kakku 15 leivokseen. Säilyi hyvänä myös seuraavaan päivään, mutta parempi tulee, jos asettelet mansikat vasta tarjoilupäivänä.