Joskus kuva kertoo enempi kuin tuhat sanaa... Noh, se ei kyllä päde tässä tapauksessa! ;-) Kuvan pitäisi esittää yhtä suosikkileivonnaistani, mutta ei ehkä ole onnistunut siinä ainakaa kovin houkuttelevasti! Britä-kakku on kuitenkin helppo ja herkullinen leivonnainen, jonka voi tehdä vaikka pakkaseen ja ottaa sulamaan vähän ennen vieraiden tuloa. Maistuu herkulliselta vähän jäisenäkin. Rapea marenkikakku suositellaan täytettäväksi vasta vähän ennen tarjoilua, mutta ainakaan minulla rapeus ei ole kärsinyt päivän jääkaappisäilytyksessäkään.


150 g margariinia

1½ dl sokeria

3 keltuaista

3 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa


Marenki:


3 valkuaista

2 dl sokeria


Pinnalle:


mantelilastuja


Täyte:


3 dl kermaa

3 rkl sokeria

1 tl vanilijasokeria

3 dl punaisia viinimarjoja

2 banaania


Valmista ensin marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri ja vatkaa vielä hetki.


Vaahdota pohjan rasva ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen. Lisää lopuksi sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti.


Levitä taikina pellille. (Voit myös valmistaa pyöreän kakun paistamalla kaksi erillisä pyörylää). Levitä päälle marenki lusikalla pyörivin liikkein, jotta saat kauniin kohoilevan pinna. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 asteessa alatasolla n. 25 min.


Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja levitä täytteet toisen päälle. Nosta varovasti toinen marenkilevy päälle.