1842514.jpg

Kinkkuhyrrät, kevätkiekkoset... Nämä ovat liikkuneet monella nimellä... Todella herkullisia (ja rasvaisia!!) suolapaloja, joihin voi käyttää melkeinpä mitä vaan täytettä. Onnistuu myös valmiista voitaikinasta, mutta näissä käyttämäni rahkavoitaikina on ehdottomasti ykkösvaihtoehto! :)

n. 25 kpl


250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Täyte:

250 g kinkkua suikaleina
½ paprika
150 g tuorejuustoa (käytin valkosipulin makuista)
juustoraastetta

Sekoita rahka ja pehmeä voi sekaisin, lisää kuivat aineet. Älä vaivaa turhaan, vaan sekoita taikinaa sen verran, että saat ainekset sekaisin. Laita taikina kylmään vähintään tunniksi. Mielellään vaikka yön yli niin on helpompi kaulita.

Kauli taikinasta iso levy ja levitä täytteet. Kääri rullalle ja leikkaa n. 2 cm paloja. Osan juustoraasteesta voi ripotella päälle. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.