647093.jpg

Hellapoliisin
ohjeella syntyi tämä piirakka. Itse en ole kovin raparperin ystävä (kuka siiitä kirpeästä mausta oikeesti voi tykätäkään! ;-) ), mutta tykkään tehdä näitä "vuodenaika-juttuja"! Tämä oli hyvää! Sokerimäärä tuntui aluksi hurjalta, mutta kyllä raparperin kirpeys sen vaatii! Pakastamiseen tämä ei sovellu tai ainakaa päällekäin ei voi paloja laittaa sillä kuorrute pysyy melko pehmeänä. Tässä vielä ohje.

Pohja:

3 munaa
3,5dl sokeria
100g margariinia
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta

raparperia+ sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitten sulatettu margariini ja lämmin maito vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja sokeria. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Vaniljakiisseli:

3dl maitoa
1.5dl sokeria
n. 2rkl perunajauhoja
vaniljasokeria

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja hämmennä, kunnes sakenee. Levitä kuorrute valmiin piirakan päälle.