Ohjeesta tulee 12 ruukkua tai n. 25cm pyöreään vuokaan
Pohjataikina:
100g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sihtiruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200g kuningatar-tuorejuustoa
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Päälle:
4-5 dl mustikoita ja vadelmia
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta jauhoitetulla pöydällä tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja pane ne voideltuun ja korppujauhotetun muffinipellin syvennyksiin. Painele taikinapallot jauhotetulla peukalolla reunoille ja pohjalle. Näistä tulee aika korkeita, joten kannattaa levittää taikinaa kupin yläreunaan asti.
Sekoita tuorejuuston joukkoon munat ja sokerit. Jaa seos piiraspohjien syvennyksiin. Ripottele päälle mustikat ja vadelmat. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 25-30 min. ( Jos teet pyöreän piirakan, paista 200 asteessa 30-35 min.) Anna ruukkujen jäähtyä kunnolla ennen irrottamista.