Vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloina
2 omenaa
Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
Kermaa, jätskiä, vanilijakastiketta
1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija n.22 cm) pohjalle margariini ja fariinisokeri.
2. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia niin, että rasva ja sokeri sulavat.
3. Tasoittele rasva-sokeriseos.
4. Huuhtele raparperin varret ja viipaloi noin 1 cm:n pätkiksi.
5. Kuori omenat ja kuutioi ne.
6. Ripottele vuokaan raparperi- ja omenapalat.
7. Vaahdota rasva ja sokeri.
8. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
9. Sekoita keskenään vanilliinisokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
10. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista.
11. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
12. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia.
13. Kumoa kakku kakkupaperin päälle tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä.