Päivänsankarin mieltymyksiä kunnioittaen ihan perinteinen mansikkakermakakku...

361827.jpg

Pohja:

Tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja. Lisäksi 1 tl leivinjauhetta. Itse tein 6 munan pohjan.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi (5min). Lisää jauhot, johon leivinjauhe sekoitettu, siivilöiden varovasti sekaan. Paista pohjaa 150-175 asteessa n 1-1 1/2 tuntia tai kunnes pohja irtoaa vuuan reunoista.

Täyte 1:

3 banaania
1 pussi vanhanajan vanilijakastikeaineksia sekoitettuna 2,5 dl maitoa
vatkattua kermaa

Täyte 2:

2,5 dl kermaa
1 prk rahkaa (250g)
1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 liivatetta
1/2 sitruunan mehu
mansikoita

Päälle:

6 dl kermaa (tästä lisäsin vähän vatkattua kermaa vanilijakastikkeen joukkkoon)
tomusokeria maun mukaan
mansikoita
(mansikkahilloa)
1 dl marjamehua
1/2 dl hyytelösokeria

Täyte 1: Valmista vanilijakastike ja laita hetkeksi kylmään. Lisää joukkoon vähän kermavaahtoa. Paloittele banaanit.

Täyte 2: Vatkaa kerma. Lisää rahka ja sokerit. Lisää sitruunamehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana joukkoon. Lopuksi paloitellut mansikat.

Jaa pohja neljään osaan. Suojaa vuoka kelmulla ja kokoa kakku takaisin vuokaansa ylösalaisin. Kostuta esim spritellä. Banaani-vanilijakastike täytettä tulee yhteen väliin ja kerma-rahka-mansikkaseos kahteen väliin.

Anna kakun hyytyä kylmässä useita tunteja tai yön yli. Kumoa kakku tarjouiluvadille ja levitä mansikkahilloa ohuelti kakun päälle. Asettele jäiset mansikat päälle. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä pari minuuttia. Sivele esim. pullasudilla ohuelti hyytelöä mansikoiden päälle. Ole nopea, jähmettyy nopeasti!
Pursota kerma reunoille.