1224904.jpg

1224901.jpg

Huomenna sitten vietetään niitä nimppareita ja tein kakun jo tänään valmiiksi. Toivotaan ettei marsipaani oikein kostu... Tämän kakun kanssa taistelin sen kerman vaahtoutumisen kanssa, joten kermaa jäi sitten aika vähän kakun koristeluun. Olisin pikkasen vielä pursottanut tuohon päälle. Sisällys jäljittelee prinsessakakkua eli vanilijaa ja kermaa... Lisäsin vähän vielä mansikkahilloa. (Ohje kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset)

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min.

Täyte:

2 dl vanilijakastiketta (pussista)
3 dl kermaa
4 liivatetta
2 tl vanilijasokeria
sokeria maun mukaan

(mansikkahilloa)

Kostukkeeksi Spriteä tai mansikkamehua

Päälle:

2-3 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan. Valmista paksu vanilijakastike ohjeen mukaan. Lisää vanilijakastikkeen joukkoon liivatteet ja anna jähmettyä hetki. Lisää vaahdotettu kerma ja vanilijasokeri. Anna seoksen jähmettyä melkein kokonaan. Jaa kakku kolmeen osaan, kostuta ja täytä. (Lisäsin joka väliin hiukan mansikkahilloa.) Jätä täytettä hieman myös kakun päälle ja reunoille. Koristele