859257.jpg

Löysin ohjeen eräästä Kaarina Roinisen kirjasta. Sihtiruisjauhot maistuivat tosi hyviltä tuossa pohjassa! Pohjasta tulee sellainen ihanan "hiekkainen". Suosittelen kokeilemaan! Ajattelin ensin tehdä pyöreän piirakan, mutta takina oli niin ihanan pehmeää ja helppo käsitellä, että sen paineli yhtä nopeasti muffinssipellillekin. Ja minusta se oli ihan kiva vaihtelu pyöreälle piirakalle. Jos joku ihmettelee keltaisia täpliä mustikoiden seassa, niin ne ovat tyrnejä. Olin juuri poiminut yhden puskan tyhjäksi ja päätin nakata muutaman sekaan koristeeksi, kun ne vielä lojuivat pöydällä rasioissa...

Ohjeesta tulee 12 "kuppia" tai n. 25cm pyöreään vuokaan

Pohjataikina:

100g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sihtiruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Päälle:

4-5 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta jauhoitetulla pöydällä tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja pane ne voideltuun ja korppujauhotetun muffinipellin syvennyksiin. Painele taikinapallot jauhotetulla peukalolla reunoille ja pohjalle. Näistä tulee aika korkeita, joten kannattaa levittää taikinaa kupin yläreunaan asti.

Sekoita tuorejuuston joukkoon munat ja sokerit. Jaa seos piiraspohjien syvennyksiin. Ripottele päälle mustikat. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 25-30 min. ( Jos teet pyöreän piirakan, paista 200 asteessa 30-35 min.)


859264.jpg