12 kpl amerikanmuffineita
Taikina:
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 rkl leipäsiirappia
1 dl ruis- tai kauraleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Täyte:
300 g jauhelihaa
1/2 keltaista paprikaa kuutioituna
½-1 punasipulia hienonnettuna
2 dl porkkanaraastetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomaattiketsuppia
½-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
Pinnalle:
kirsikkatomaatin puolikkaita
1-2 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha kevyesti pinnoitetussa kattilassa. Lisää sekaan paprikakuutiot, sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosat hetki pannulla pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketsupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla.
Valmista taikina. Vatka munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Annostele taikinaa noin 2 ruokalusikallista isojen amerikanmuffinivuokien pohjalle. Jos teet tavallisia muffineita, menee taikinaa noin 1 rkl/vuoka. Laita täytettä yhtä paljon kuin taikinaa. Paina päälle kirsikkatomaatinpuolikas tai pari. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa n. 16-20 minuuttia.