692964.jpg

Vihdoinkin mansikkakakkua uusista  mansikoista! Oikeastaan tämä herkuteltiin jo juhannuksena...

Tein siis juhannukseksi kaksi pientä kakkua. Toisen veimme kylään ja toisen herkuttelimme itse erään merkkipäivän kunniaksi... :) Pohja on 4 munan kakkupohja, jossa tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja + 1 tl leivinjauhetta. Jaoin taikinan kahteen pieneen sydänvuokaan eli tein kaksi 2 munan kakkua. Paistoin 150 asteessa n. ½ tuntia. Vatkasin 5 dl kermaa, josta otin n. kolmasosan väliin. Lisäsin siihen 2 dl ranskankermaa, mansikkahilloa ja ½ l mansikoita paloiteltuna. Jaoin kakkupohjan kahteen osaan ja levitin täytteen molempiin kakkuihin. Kahden kakun koristeluun meni 1 l mansikoita ja loput vatkatusta kermasta. Kostutus spritellä, päällä hyytelösokeri.