sunnuntai, 4. maaliskuu 2007
Mehevä pannupizza
Ohjeesta tulee kaksi pannupizzaa tai yksi pellillinen
Pohja:
4 dl vettä
6 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
8 dl durum-jauhoja tai tavallisia jauhoja
Täyte:
1 pieni purkki tomaattipyrettä
tilkka vettä
mausteita
400 g palvikinkkua
2-3 säilykepersikan puolikasta
½ palaa aurajuustoa
juustoraastetta
Sekoita puolet jauhoista ja kuivat aineet. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää jauhojen joukkoon voimakkaasti puuharukka vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi käsin. Anna nousta kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia ja painele esim. voideltuihin piirakkavuokiin. Durum-jauhojen ansiosta taikina on todella helppo käsitellä ja se ei "veny". Voit toki käyttää myös tavallisia jauhoja.
Valmista nopea tomaattikastike: tomaattipyrettä ohennettuna vedellä + mausteita.
Levitä ensin tomaattikastike. Sitten puolet juustoraasteesta ja loput täytteet ja juustot. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.