tiistai, 17. huhtikuu 2007
Marmorikakku
En olekaan tehnyt tätä kakkua pitkään aikaan, vaikka se on mieheni suosikki! Appelsiini ja suklaa on hyvä yhdistelmä! Kakusta tulee aika pieni (n. 22 cm vuokaan), mutta on niin makea ettei tätä tarvitse isoiksi paloiksi leikatakaan =)
Pohja:
150g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
50g tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua
Kuorrutus:
n. 3 rkl appelsiinimehua
½ pkt tomusokeria
2 tl kaakaojauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kuivat aineet, appelsiinin raastettu kuori ja paloiteltu suklaa vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Paista 180 asteessa n. tunti. Kakusta tulee melko matala ja se kannattaa paistaa max. 22 cm vuoassa.
Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi, melko paksuksi seokseksi. Ota pois 1-2 rkl ja lisää siihen kaakao. Levitä valkoinen seos kakulle. Laita kaakaoseos pussiin ja tee pieni reikä kulmaan. Pursota viivoja tasaisin välein. Vedä marmorointi tikulla tai veitsellä poikittain.