sunnuntai, 11. marraskuu 2007
Se perinteinen mansikkakakku...taas
Tein sukulaiselleni tilauksesta perinteisen mansikkakakun isäinpäiväksi. Pohja on 4 munan kakkupohja, jossa on tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta. Paista 150-175 asteessa kypsäksi. Jaa pohja kolmeen osaa. Kostuta spritellä. Kokoa kakku takaisin kelmutettu vuokaansa ja anna maustua kylmässä vähintään 4 tuntia.
Täyte 1:
1 pss vanhanajan vanilijakastiketta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
1-2 banaania
Valmista kastike ohjeen mukaan, lisää vaahdotettu kerma ja viipaloidut banaanit.
Täyte 2:
n. 200g mansikoita
1 dl mansikkahilloa
1½ dl kermaa
sokeria maun mukaan
2-3 liivatetta
tilkka mehua
Soseuta kohmeiset mansikat. Lisää mansikat ja hillo kermavaahdon joukkoon ja mausta tarpeen mukaan sokerilla. Liota liivatteet tilkassa kuumaa mehua ja lisää täytteeseen.
Päällä n. 200g mansikoita, 1 dl punaista mehua ja ½ dl hyyteläsokeria. Kermaa reunoilla n. 3 dl.