Tälläista meidän pikkuneiti oli toivonut jo kauan aikaa, kun oli nähnyt kaupassa herkullisen banaanikakun. Siihen olin joskus kommentoinut, että: "äiti leipoo sulle itse sellaisen". Tämä toive piti sitten totetuttaa syksyllä, kun juhlittiin Inkan nimipäivää, vaikkakaan nämä marsipaanikakut ei ole mun juttu! Lapsen silmissä se oli kuitenkin ihan täydellinen! ;-)


Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

1 dl  jauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

1 rkl voita

1½ dl vettä

2 rkl jauhoja

1 keltuainen

 

150g voita

1 dl tomusokeria

 

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl hilloa


Kuorrutus:

250g keltaista marsipaania

kaakaota ja vähän vettä


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos. Paista 250 asteessa n. 5-7 min. Kumoa sokeroidulle paperille ja anna jäähtyä.

Sekoita voi, vesi ja jauhot kattilassa. Keitä muutama minuutti. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyttä kiisseliä vähän kerrallaan. Mausta vaniljasokerilla.

Leikkaa leivinpaperista puoliympyrän mallinen -malli ja leikkaa pohjasta pala. Levitä päälle hilloa ja täytettä. Pienennä mallia ja leikkaa pohjasta seuraava pala vähän pienempi ja täytä samalla tavalla. Jatka samalla tavalla n. 7 kerrosta. Näin saat banaanin muotoisen kakun. Levitä päälle lopuksi vielä täyttettä kauttaaltaan. Kuorruta kaulitulla marsipaanilla. Leikkaa reunat pois ja "maalaa" kuviot kaakaosta ja vedestä tehdyllä seoksella.