torstai, 10. toukokuu 2007
Mustikkatorttu
Jälleen Kaarina Roinisen ohje! Hyvänmakuinen eikä niin makea mustikkatorttu!
Pohja:
100g margariinia
2½ dl jauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Täyte:
100g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl fariinisokeria
1 tl vanilijasokeria
1½ dl kuohukermaa
Päälle:
3-4 dl mustikoita
1½ dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä 20 min, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin reunoilla. Paista torttua 200 asteessa alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä ja irrota torttupohja varovasti vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
Sekoita tuorejuuston joukkoon fariinisokeri ja vanilijasokeri. Vatkaa seosta kunnes se on tasaista ja sileää. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos torttupohjalle. Ripottele päälle mustikat ja vedestä ja hyytelösokerista keitetty kiille. Anna hyytyä kylmässä.