853770.jpg

Taas on kaiveltu Marien ihania leivonta-arkistoja ja sieltä löytyi tämä sitruunainen herkku! Kakku oli itse asiassa paljon saman makuinen kuin tekemäni sitruunamarenki torttu, ilman marenkia tietty! Helppo ohje ja ihanan kirpeä kakku!

Oikaisin vähän täytteen teossa ja se onnistui näinkin hyvin, joten laitan sen ohjeen tähän.

Ohje kopsattuna:

(20cm vuokaan)

3 ½dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
4 munaa
225g margariinia
2 ½ dl sokeria
1 sitruuna

täyte:

½-1 sitruuna
2 munaa
1 dl sokeria
50 g margariinia

kuorrute:

½-1 sitruuna(lisää tarvittaessa vettä)
2 ½dl tomusokeria

 

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat huolellisesti. Kaada liika korppujauho pois. laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Pese sitruunat huolellisesti harjaamalla. Raasta yhden sitruunan kuori, halkaise ja purista mehu. Mittaa kulhoon sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Lisää huoneen lämpöinen pehmennyt margariini ja hiero seos tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita. Lisää vielä sitruunan mehu ja kuoriraaste,sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys coktailtikulla. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä.

Valmista silläaikaa täyte. Mittaa sokeri kattilaan. Riko munat kuppiin, sekoita rakenne rikki ja kaada sokerin joukkoon. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet. Halkaise ja purista puolikkaan sitruunan mehu sokerimunaseokseen. (jos haluat erittäin sitruunaisen, voit laittaa koko sitruunan mehun) Lisää hieno kuoriraaste ja paloiteltu  margariini seokseen. Hämmennä seosta koko ajan reippaasti puukauhalla kunnes se sakenee paksuksi kiisseliksi ja alkaa tartua puukauhaan. Käytä teflonkattilaa ja levyn lämpöä 1-2.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. (Kostuta halutessasi pohjaa sitruunalla maustetulla ja sokerilla makeutetulla vedellä, omasta mielestäni kakkua ei tarvitse kostuttaa sillä pohja on kostea ja mehevä ellei se ole ylipaistettu). Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kansi paikalleen.

Valmista kuorrutus. Sekoita kulhossa sitruunamehu (lisää tarvittaessa vettä) ja tomusokeri tahnaksi ja levitä kakun päälle. Ripottele kuorensuikaleita koristeeksi.

Ohje on Omppulan lasten keittokirjasta.

854532.jpg