maanantai, 11. kesäkuu 2007
Ruiskääretorttu
Pakastimessa on aina vaan viime kesän marjoja. Muistin tämän ihanan ruiskääretortun, johon sopii tosi kivasti puolukkasurvos. Kokeilkaapas!
4 munaa
1 dl sokeria
1½ dl sihti ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1½-2 dl puolukkasurvosta
2 dl kermaa
½-1 dl sokeria (maistele)
1 tl vanilijasokeria
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot. Voitele leivinpaperi ennen taikinan levittämistä. Paista 200 asteessa n. 8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Vaahdota kerma ja mausta puolukkasurvos sokerilla. Levitä puolukkasurvos pohjan päälle ja sen jälkeen kerma. Kääri tiukasti rullalle. Anna maustua hetki kylmässä. Voi myös pakastaa.