1261311.jpg

Tässä kuvaa valmiista kakusta yön pimeydessä...

1261315.jpg

...ja synttärikahvit nautimme kauniissa auringonvalossa!


Vietimme miehen synttäreitä. Appelsiinia ja suklaata. Klassikko yhdistelmä, joka toimii aina. Oli hyvää!!!

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g valkoista suklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

(Philadelphia, Mascarpone, Hovi)

appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua

Kostutus:
2 dl appelsiinimehua


Päälle:                              n. 3-4 dl kermavaahtoa


Vaahdota munat ja sokeri pohjaa varten. Lisää muut aineet siivilöiden. Paista 175 asteessa n. 25 min.

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se kelmulla. Kokoa kakku ylösalaisin vuokaansa. Kostuta appelsiinimehulla.

Valmista täyte. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, appelsiininkuoret ja sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Lisää lopuksi mehussa liuotetut liivatteet hyvin sekoittaen. Täytä kakku ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa ja koristele kermavaahdolla.