1966628.jpg

Ohje on peräisin jostain vanhasta mainoslehtisestä. Ihana, kevyt kakku, joka on nopea valmistaa! Lapsetkin ihastuivat tähän, kun jätin kertomatta, että se on puolukkakakku... Jotenkin he vieroksuvat puolukan kirpeyttä :).

pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl jauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta

täyte:

4 liivatetta
5 dl puolukoita
2½ dl Flora vanillaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt) tai rahkaa
½ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 rkl vettä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Voitele kakkuvuoka ja jauhota kaakaojauheella. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla n. 25 min.  N. 24 cm vuoka on sopiva.

Laita liivatteen kylmään veteen likoamaan. Varaa 1 dl puolukoita koristeluun ja survo loput. Vaahdota Flora vanilla ja lisää tuorejuusto ja puolukat sekä sokerit. Tarkista maku. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Sekoita täytteeseen.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin ja päälle. Koristele puoukoilla. Parhaimmillaan muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä.