Tässä melko kevyt ja maistuva pizzapuusti välipalaksi tai kahvipöydän suolaiseksi.

380386.jpg

16 kpl

Pohja:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

Täyte:
n. 150g tomaatti-valkosipulipastakastiketta (itse käytin paseerattua tomaattia, jota maustoin hieman)
100 g palvikinkkua
1 tlk ananasmurskaa
2 1/2 dl juustoraastetta (100-150g) (itse käytin kevyt juustoa ja hyvää tuli!)
1 rkl pizzamaustetta

Voiteluun:
1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi:
Amerikan muffinivuokia

Liuota hiiva veteen. Vatkaa joukkoon suola, sokeri ja kolmasosa jauhoista. Lisää taikinaan öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhot vähitellen. Peitä taikinakulho liinalla ja muovilla. Kohota kaksinkertaiseksi.

Kuutio kinkku ja valuta ananasmurska. Kaaviloi taikina tasaiseksi levyksi (25 x 50cm). Levitä taikinalle pastakastike ja muut täytteen aineet. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa 16 osaan ja nosta muffinivuokiin. Anna kohota vielä liinan alla 10 min. Voitele pinta öljyllä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä, säilytä kylmässä ja lämmitä uudelleen tarjottavaksi.