tiistai, 6. helmikuu 2007
Kinkku-juustopizzapuustit
Tässä melko kevyt ja maistuva pizzapuusti välipalaksi tai kahvipöydän suolaiseksi.
16 kpl
Pohja:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
Täyte:
n. 150g tomaatti-valkosipulipastakastiketta (itse käytin paseerattua tomaattia, jota maustoin hieman)
100 g palvikinkkua
1 tlk ananasmurskaa
2 1/2 dl juustoraastetta (100-150g) (itse käytin kevyt juustoa ja hyvää tuli!)
1 rkl pizzamaustetta
Voiteluun:
1/2 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
Amerikan muffinivuokia
Liuota hiiva veteen. Vatkaa joukkoon suola, sokeri ja kolmasosa jauhoista. Lisää taikinaan öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhot vähitellen. Peitä taikinakulho liinalla ja muovilla. Kohota kaksinkertaiseksi.
Kuutio kinkku ja valuta ananasmurska. Kaaviloi taikina tasaiseksi levyksi (25 x 50cm). Levitä taikinalle pastakastike ja muut täytteen aineet. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa 16 osaan ja nosta muffinivuokiin. Anna kohota vielä liinan alla 10 min. Voitele pinta öljyllä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä, säilytä kylmässä ja lämmitä uudelleen tarjottavaksi.