Tämä herkkuresepti on peräisin lapsuuden ystävältäni ja muistan tehneeni jonkinlaista vaihtokauppaa saadakseni tämän "salaisen" reseptin ;-)! Tämä ei ole mikään kaunokainen ja joskus onnistun saamaan siitä ärsyttävän murenevan, mutta ah, niin herkullinen! :) Siinä on amerikkalaiseen tyyliin PALJON  kaikkea!

Ps. Jäljelle jääneistä valkuaisista voit leipoa vaikka marenkeja!


Pellillinen leivoksia


8 dl rusinoita

4 dl vettä


Kiisseli:


6 dl creme fraichea

4 dl sokeria

6 keltuaista

5 tl perunajauhoja

1 tl vanilijasokeria


Taikina:


7 dl jauhoja

7 dl kaurahiutaleita

4 dl fariinisokeria

400 g voita tai margariinia

2 tl soodaa


Keitä rusinoita vedessä pari minuuttia ja valuta vesi pois.


Sekoita kattilassa muut kiisselin aineet paitsi vanilijasokeri. Keitä kunnes sakenee. Jäähdytä ja lisää vanilijasokeri ja keitetyt rusinat.


Sulata rasva ja sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa sileäksi murumaiseksi taikinaksi. Painele puolet taikinasta pellin pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 8-10 min. Ota pelti uunista ja levitä päälle kiisseli ja murenna loput taikinasta päälle. Paista vielä n. 25 min. Jäähdytä ja leikkaa leivoksiksi.