torstai, 8. helmikuu 2007
Amerikkalainen sitruunatorttu
Jääkaapissa kummitteli yksi sitruuna =). Jotain oli keksittävä. Sitten muistin tämän! Ihanan kirpeä ja makea!
Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet käsin. Lisää vesi. Painele (tai kauli) taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä kylmässä 15 min. Pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa n. 15 min.
Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee ja kuplii hieman. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitelle voimakkaasti vatkaen. Ota pohja uunista, levitä täyte ja marenki. Jatka paistamista uunin alimmalla ritilällä n. 10 min tai kunnes marenki saa vähän väriä.
Torttu on parhaimmillaan heti jäähdyttyä.