Tämän leivoksen "jujua" ihmettelen kerta toisensa jälkeen, mutta lopputulos on aina sama: Se on niin hyvää! (Löytyy ainakin paikallisesta koditoriasta) Banaania siinä ei ole kuin nimeksi ja muut raaka-aineet on kerma ja kakkupohja! Mutta simppeliksistä aineksista tulee yleensä se paras tulos!

Kokeilin "matkia" leivoksia kotona ja lopputulos oli ihan hyvä! Näillä herkuteltiin ja juhlittiin eskarin päätöstä ja kesäloman alkua! :)

15 leivosta

Kääretorttupohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

5 dl kermaa

sokeria, vaniljasokeria

Päälle:

1 banaani

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot. Paista 200 asteessa n. 6-8 min. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta runsaalla sokerilla. Halkaise pohja kahteen osaan. Levitä puolet kermasta pohjan päälle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kerma tasaisesti. (Käytin suorakulmaista irtopohja vuokaa niin sain sileät reunat!). Paloittele banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele kerman päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Anna jäähtyä muutama minuutti ja sivele pullasutilla ja lusikalla varovasti kerman ja banaanien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä kylmässä ja leikkaa leivoksiksi. Säilyy hyvänä jääkaapissa jopa pari päivää!