692984.jpg

Metvursti-kurkku-tuorejuustotäyte

692986.jpg

Aurajuustotäyte

Isäni täytti vuosia ja leivoin syntymäpäiville tuulihattuja. Tälläkertaa tällaisilla täytteillä. Nämä on kyllä tosi hyviä ja näyttävä tarjottava, kun kasasimme ne isoon jalalliseen tarjoiluastiaan!

Tein kolminkertaisen annoksen ja sain 90 tuulihattua.

n. 30 kpl
100 g margariinia
2 dl vettä
1½ dl jauhoja
3 munaa

Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti puuharukalla kunnes irtoaa kattilan reunoista. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä 5 min. Lisää munat yksitelle voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Pursota tai lusikoi taikinaa pellille pieniksi kasoiksi ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 min. Älä avaa uuninluukkua!

Huom! Nämä täytteet riittivät 90 tuulihattuun!!! Jos teet yhden annoksen, 1 pala auraa + 2 dl kermaa riittää. Metvurstitäyte noin ½ kertaisena. Nämä ovat vain suuntaa antavia, sillä täytettähän voi laittaa enempi tai vähempi :)

Metvursti-kurkku-tuorejuustotäyte:

n. 150g metvurstia
2 suolakurkkua
200g yrtti-pippurituorejuustoa
n. 2 dl kermaa
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja

Suikaloi metvursti ja kuutioi ja valuta suolakurkut. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja muut aineet. Täytä tuulihatut ja koristele.

Aurajuustotäyte:

200g aurajuustoa
n. 3 dl kermaa
rypäleitä
persiljaa

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää aurajuustomurut. Täytä ja koristele.

Täytteet voi ja kannattaakin valmistaa edellisenä iltana maustumaan. Tuulihatut kannattaa kuitenkin täyttää vasta tarjoilupäivänä, etteivät kostu liikaa.