843144.jpg

Nämä on tosi mureita ja hyviä pikkuleipiä! Jos kauliminen ei huvita, voi taikinasta pyörittää pieni palloja, painaa sormella syvennys ja laittaa hillosilmä.

Ohjeesta tulee n. 30-40 kerrospikkuleipää.

200g voita
1 dl sokeria
3 dl jauhoja
1½ dl perunajauhoja
1 tl vanlijasokeria

vadelmahilloa
tomusokeria tai tavallista sokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää jauhot ja vanilijasokeri. Laita hetkeksi kylmään. Kaulitse ohut levy (käytä reilusti jauhoja ettei tartu) ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia tai kunnes saavat ihan pikkasen väriä.

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien väliin hilloa, pyörittele sokerissa tai sihtaa päälle tomusokeria. Käsittele pikkuleipiä varoen, sillä ne ovat tosi mureita!


843173.jpg

Käytin tällaista muottia, mutta toki voit käyttää muottina vaikka pientä lasia ja painaa "kurkistusreiän" jollain pienemmällä kuviomuotilla tai pienemmällä lasilla.