1269011.jpg

Pulkkamäkireissun jälkeen tytöt olivat niin väsyneitä, että istahtivat television ääreen ja minä innostuin vielä leipomaan Runebergin leivoksia! Moni hylkää usein tuon kuuluisan tortun sen vuoksi, että se muistetaan kuivana kakkuna, joka tarttuu kitalakeen. Nämä leivokset ovat ihanan meheviä ja niistä on helppo leikata sopivan kokoisia leivoksia. Jaksaa sitten vaikka maistaa molempia herkkuja mitä tänä päivänä tarjotaan! Kumpi on sinun herkkusi laskiaispulla vai Runebergin torttu? :)

Ohje on Kaarina Roinisen.

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl jauhoja
½ dl jauhettuja manteleita
1 dl piparinmurusia
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Väliin:

1 dl vadelmahilloa

Pinnalle:

½ -1 dl mantelirouhetta (ei ollut, käytin lastuja)

Koristeeksi:

vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
½-1 rkl maitoa

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi jauhoseos ja maito vuorotellen.

Levitä puolet taikinasta n. 20 x 30 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä päälle vadelmahillo. Ota lopputaikinasta lusikalla pieni nokareita ja pane niitä tasaisin välein vadelmahillon päälle. Ripottele mantelirouhe päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min.

Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja koristele.

Vinkki! Voit tehdä taikinasta myös torttuja. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Paina taikinaan syvennys ja lisää hillo. Paista 200 asteessa n. 15-20 min ja koristele