1111839.jpg

On jo pitkään tehnyt mieli juustokakkua ja nyt sellaisen tein, vaikka nyt sitten itsenäisyyspäivän kunniaksi! Oli tosi hyvää! Tämä ei varmaan ole herkuista kevein, vaikkakin käytin kevyt tuorejuustoa... Seuraksi sopii marjakastike tai vaikka pakastemarjat. Hyvää myös sellaisenaan.

Pohja:

150g margariinia
½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2 prk tuorejuustoa (400g)
1 prk maitorahkaa
4 munaa
1½-2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu (maistele!)
2 tl vanilijasokeria
2 dl kermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele irtopohjaisen vuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ihan ylös asti, sillä kakusta tulee melko korkea (käytin n. 24 cm vuokaa).

Vaahdota kerma ja sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Sekoita vaahdotettu kerma varovasti joukkoon. Lisää sitruunamehua vähän kerrallaan ja maistele. Kakun ei ole tarkoitus olla kiprakka vaan maistua miedosti sitruunalta.

Paista kakkua 175 asteessa n. 45-50 min. Kakku jää keskeltä pehmeäksi, mutta hyytyy jäähtyessään. Jäähdytä ja tarjoile jääkaappikylmänä. Parhaimmillaan siis vasta seuraavana päivänä.


1111855.jpg