1329021.jpg

1329025.jpg

Tein pakkaseen tulevaa viikonloppua varten sacherleivoksia. Äärettömän rasvaisia ja makeita, mutta pieni leivos kahvin kanssa maistui hyvältä ja tyydytti makeanhimon. Koristelin tylsästi nakkelemalla hopekuulia päälle. Ohje on Pirkan.

18 leivosta

Pohja:

200g margariinia
3 munaa
1½ dl sokeria
3 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 dl vahvaa kahvia

Täyte:

n. 200g aprikoosimarmeladia

Päälle:

50 g margariinia
½ dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria

pähkinöitä, suklaata, hopeakuulia tms.

Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen rasvan ja kahvin kanssa. Levitä pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20 min.

Jäähdytä. Halkaise levy kahtia. (Kostuta halutessasi sokerivedellä) Levitä toiselle puolelle ohuelti aprikoosimarmeladia. Nosta toinen puoli päälle.

Valmista kuorrute. Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja paksuuntua hetki. Levitä kuorrute ja koristele. Leikkaa annospaloiksi.