1080224.jpg

1080212.jpg


Herkkukirpulta löysin ohjeen pullataikinaan, joka tehdään juureen. Taidanpa tehdä pullataikinan tästedes tällä tavalla. Pullat nousi tosi hyvin! Tein puolen litran pullataikinan ja lisäksi käytin 500g valmista piparitaikinaa, jonka kaulitsin väliin. Tuli tosi hyviä pullia!

Ohje kopioitu Herkkukirpun sivuilta

Juureen:

5 maitoa
2 pussia kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria

Lisäksi:

1 kananmuna
1 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl kardemummaa
vehnäjauhoja
200g margariinia

Valmistus:
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen (4 dl) ja sokerin joukkoon ja lisää maito. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti. Peitä kulho leivinliinalla ja laita juuri lämpimään paikkaan kohoamaan n. 10-15min. Kun juuri kuplii, sekoita siihen kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa samalla käsin. Lisää pehmeä margariini. Lisää myös vehnäjauhoja tarvittaessa, jos taikina on liian löysää. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota ½-1 tuntia.

Jaa pullataikina puoliksi ja kaulitse levyksi. Kauli myös puolet piparitaikinasta samankokoiseksi levyksi ja nosta varovasti pullalevyn päälle. (Se käy helpoiten, kun taittelet piparitaikinan neljään osaan.) Ei haittaa, vaikka piparitaikina repeilee, sillä se ei näy lopputuloksessa. Kääri levyt rullalle kääretortun tapaan ja leikkaa n 1½ cm paksuisia siivuja ja asettele vuokiin. Itse käytin isoja pullavuokia. Anna nousta, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa kauniin ruskeaksi. Pullia tuli n. 50-60 kpl.