451234.jpg

Tämä kakku odottaa vielä vieraita, joten ette päässeet kurkistamaan sisälle ;-) ! Mutta voin kertoa, että sisällys on vaalea ja maistuu sitruunalle... =)

Ohje on jälleen kerran Pirkan!

  • 250 g voita tai margariinia
  • 250 g sokeria
  • 5 munaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua 
  • Kuorrutus:
  • 1 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka huolellisesti ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen vaahto tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhojen joukkoon ja lisää seos useassa erässä taikinaan koneen hitaalla teholla vatkaten. Sekoita lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Tarkista että taikina on hyvin sekoitettu. Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään jotta taikina täyttää kaikki kolot. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 - 55 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoaa reunoista.

Sekoita sokeri ja kaakao hyvin ja lisää kerma. Sekoittele seosta niin kauan että sokeri sulaa ja seos on tasaista. Voit lämmittää seosta hiukan, jotta sokeri sulaa. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja taputtele kaakaoseos pullasudilla kakun vielä kuumaan pintaan, jolloin kakku saa pinnalleen ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä se kylmässä tai pakasta.