427855.jpg
427891.jpg

Ensimmäinen Pätkis-pussi maisteltiin, toisesta vasta saatiin kakku aikaiseksi! Kiille on kiireellä vetäisty ja siksi niin rosoinen ja kakun väritys muutenkin vähän hailakka, mutta itse kakku oli hyvää! =) Kuvassa myösTW:n hyydykevuoka, joka on halkasijaltaan n. 22 cm.

Pohja:

1 pötkö minttu Dominoja
n. 70 g sulatettua rasvaa

Täyte:

5 liivatetta
n. ½ dl minttu- tai kaakaolikööriä
1 prk Flora Vanillaa
200 g tuorejuustoa 5%
2 tl vanilijasokeria
1 pss Pätkis- suklaata (140 g)

Päälle:

1 tlk päärynää
2 liivatetta
½ dl päärynöiden sokerilientä

TAI

2 prk lasten päärynäsosetta

Sulata rasva ja sekoita se murskattuihin kekseihin. Painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla, lisää siihen vanilijasokeri ja tuorejuusto. Lopuksi raastettu suklaa. (Voit myös lisätä vihreää karamelliväriä.) Kuumenna minttulikööri ja liuota siihen liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Soseuta päärynät ja lisää sokeriliemeen liuotetut liivatteet ja kaada hyytynen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Päärynäkiille oli ihan turhaa työtä. Saman asian ja maun olisi ajanut lasten päärynäsose!