Kirpeä ja suklainen hyytelökakku Pirkan ohjeella. Aikuiseen makuun ihana yhdistelmä! Pienemmät herkkusuut vähän kipristivät suutaan... :)

(16 - 20 annosta)

Ainekset:




Pohja
100 g taloussuklaata
50 g voita tai leivontamargariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte
6 liivatelehteä
220 g (n. 4 dl) karpaloita (pakaste)
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 rkl vettä tai karpalolikööriä

Koristeeksi
1 dl karpaloita

 
(n. 50 g taloussuklaata)


1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reuna.

2. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva ja sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen. Voit sulattaa suklaan ja rasvan myös mikroaaltouunissa.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- jaleivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

5. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset karpalot monitoimikoneella. Mausta sose sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahtoon karpalo-rahkaseos.

6. Kuumenna vesi tai karpalolikööri. Liuota puristetut liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.

7. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pinta karpaloilla ja suklaarouheella.