Näillä helteillä en viitsinyt kermapurkkiin tarttua ja teinkin vaihteeksi kreemikakun, jonka maustoin kahvilla. Maukas ja mehevä kakku, joka kestää lämpöäkin kermakakkua paremmin. Herkuttelimme perheen voimin, joten koristelu oli nopea :) Mutta hyvä vaihtoehto vaikkapa keväsiin juhliin, koska soveltuu hyvin pakastettavaksi tai tehtäväksi etukäteen.

4 munan sokerikakkupohja:

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl jauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot sihdin läpi. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

1-2 dl sokerilla maustettua kahvia


Mokkakuorrutus ja täyte:

2 dl kermaa

2 rkl perunajauhoja

2 dl sokeria

2 munaa

½ dl vahvaa kahvia


200 g voita vaahdotettuna


Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan paitsi voi. Saosta kattilassa koko ajan sekoittanen, kunnes saostuu kiisselimäiseksi. Älä keitä! Jäähdytä ja tarkista maku.

Yhdistä kiisseli vähitellen voivaahdon joukkoon.

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta ja täytä kreemillä. Jätä n. puolet kreemistä kuorrutteeksi. Koristele haluamallasi tavalla. Halutessasi voit lisätä väliin myös hilloa. Säilyy kylmässä useita päiviä.