Suklaanystävän kakkujen kunkku!? Ainakin pienikin pala taltuttaa makeanhimon!

Tämä kakku tosin matkasi myyjäisiin, vaikka ei saanutkaan pintaansa niin kaunista kiiltoa. Tässä käytin rasvana Floraa, jonka syyksi laitoin kokkareet (pähkäiltyämme äitini kanssa :) ). Aikaisemmin olen käyttänyt sunnuntaita tai voita ja onnistunut paremmin.

Ohje Kaarina Roinisen kirjasta.

150g margariinia tai voita
150g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kostutus:

omenamehua 1-1 1/2 dl

Täyte:

2-3dl kiinteää aprikoosimarmelaadia tai omenahilloa

Kuorrutus:

100g margariinia/voita
150g taloussuklaata

Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.

Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille.  Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.  Tarjoile kermavaahdon kanssa.