2178505.jpg


Pienenä (ja siitä on jo jonkin aikaa... ;-) ) kotona tehtiin aina jouluksi tryffeleitä. Näitä herkkuja en olekaan sen koommin maistanut enkä tehnyt, kunnes tänä jouluna yhtäkkiä muistin! Kun nämä valmistaa itse alusta lähtien ja "hoksaa" mistä suklaanamit on suureksi osaksi tehty, ei niitä "hirviä" syödä niin montaa... ;-) Perinteistä poiketen lisäsin näihin vähän appelsiiniaromia.

Ohje on yksinkertainen ja helppoa!

N. 50-60 tryffeliä

250 g kookosrasvaa
3/4 dl tummaa kaakaota
100 g tomusokeria
1 muna
1 tl vanilijasokeria
(1-2 tl appelsiiniaromia)

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja jäähdytä (ei saa jähmettyä!).

Vaahdota muna ja sokeri ja lisää seokseen kaakao ja vanilijasokeri (ja appelsiiniaromi). Yhdistä seokset ja vatkaa sähkövatkaimella kunnen seos vaalenee ja melkein jähmettyy. Pursota tai annostele pieniin karkkivuokiin. Säilytä viileässä. Voi pakastaa.