846460.jpg

Marien blogista löytyivät nämä kevennetyt juustosarvet. Oli kyllä tosi hyviä ja helppotekoisia!
Leivottiin yhdessä lasten kanssa. Suosittelen lämpimästi. Marie oli käyttänyt 15 % Polaria. Itsellä sattui olemaan joku juustoraastepussi kaapissa ja vasta leivottuani katsoin rasva-% ja se oli 45! Joten se siitä keveydestä! Vietiin mummolaan tuliaisiksi osa. Muuten nämä olis kyllää menneet omaan suuhun... :)

Kopioin ohjee nopeasti paperilapulle. Epähuomiossa lisäsin taikinaan myös munan, joka oli kyllä tarkoitettu voiteluun. Mutta tuskin tuo kovasti vaikutti... Täytteeseen laitoin lisäksi kinkkua.

Tässä ohje kopsattuna:

16 sarvea:

4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk vähärasvaista maitorahkaa (0,3%)
½ dl flora culinessea (käytin n. 50g margariinia)

(kinkkua)

Voiteluun 1 muna


Laita kulhoon kaikki kuivat aineet, lisää maitorahka ja flora culinesse sekä juustoraaste. Puristele taikina kädellä tasaiseksi. Jaa taikina kahteen yhtäsuureen osaan ja puristele palloiksi. Kauli taikinapallot jauhotetulla alustalla  kahdeksi  pyöreäksi ja litteäksi, noin vajaa 1/2 cm paksuiseksi, levyksi. Leikkaa pizzaleikkurilla tai taikinapyörällä kummatkin levyt 8 osaan. Ripottele juustoraaste paloitelluille osioille ja rullaa leveästä päästä aloittaen kevyesti rullalle. Asettele leivinpaperille hieman kaarevaan asentoon, terävä kulma alaspäin. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta tai seesamin siemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.