541845.jpg

Tämä kakku sai paljon kehua ja kiitosta!  Kiitos Hellapoliisin ihana vadelmamousse ja valkosuklaamousse! Olen aikaisemminkin tehnyt noilla täytteillä ja todennut ne aivan loistaviksi! Ainut ero, että olen puolittanut täytteen ohjeen. Eli tällä kertaa tein kaksi 6 munan pohjaa ja jaoin täytteen niille, koska muuten kakuista tulee niin valtavia. Silti täytettä on välissä 1,5 - 2 cm paksuinen kerros eli riittää ihan hyvin.

Olen tehnyt kakkuja myös tilauksesta ja joskus laskeskelen ainekuluja. Näihin kahteen 6 munan kakkuun meni aineita n. 15 eurolla eli 7,50 e / kakku. Mutta vadelmat oli itse poimittuja ja niiden hintaa en tiedä kaupassa! Kakku riitti meillä n. 20 hengelle, mutta sehän riippuu aina mitä muuta on tarjolla.

Pohja on 6 munan täytekakkupohja, jossa tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja + 2 tl leivinjauhetta. Paistan pohjan 150 asteessa n. 1,5 tuntia tai kunnes irtoaa vuoan reunoista.

Tässä Hellapoliisin sivuilta kopioitu ohje. Täyte riitti minulla siis KAHTEEN 6 munan kakkuun!

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaamousse:

2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Halkaise valmis pohja kolmeen osaan ja vuoraa vuoka kelmulla. Kokoa kakku takaisin vuokaansa. Kostuta esim. Spritellä. (6 munan kakkuun käytin n. 1½ dl ja se oli aika hyvä!) Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Yhden kakun päälle käytin n. 200-300g vadelmia + 2 dl vadelmamehua + 1 dl hyytelösokeria. Pursotuksiin meni kermaa n. 4 dl. Huomasin, että tuolla koripursotuksella meni hiukkasen vähempi, sillä yleensä menee n. 5 dl.