1098015.jpg


Tämä on tosi hyvänmäkuinen kakku. Maraboun minttukrokantti on niitä harvoja suklaita, jotka jää kyllä minulta syömättä, sillä siinä on jotenkin aika voimakas mintun maku. Kakussa se maistuu hyvältä ja antaa kunnolla makua, kun joku Pätkis saattaa jäädä aika laimeaksi. Kakusta tulee melko reilu, joten riittää hyvin esim. tuohon isonpaa ruusuvuokaankin.

250g voita
3 dl sokeria
3 munaa
½ dl maitoa tai appelsiinimehua
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Marabou minttukrokantti-suklaata
2 tl kardemummaa

Paloittele suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaen. Kääntele mukaan neste ja jauhot. Lisää lopuksi suklaa. Paista 175 asteessa n. tunti. (Ruusu vuoassa alensin paistolämpötilaa 150 asteeseen ja paistoin 1 h ja 10 min)