Kylmäsavulohi-tuulihatturulla
Savuporo-tuulihatturulla
Suolainen tuulihatturulla täytteinä savuporo ja kylmäsavulohi. Herkullinen suolainen tarjottava vaikkapa kahvipöytää. Voidaan tehdä ja täyttää edellisenä päivänä, mikä helpottaa juhlatarjoilua!
n. 20 viipaletta
125 g margariinia tai voita
2 dl jauhoja
5 dl vettä
3 munaa
½ tl leivinjauhetta
2-3 rkl silputtua tilliä tai persijaa
kalatäyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
200 g kylmäsavulohta
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
2 rkl tilliä
1-2 dl kermaa
lihatäyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
150 g kylmäsavuporoa
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
2 rkl persijasilppua
1-2 dl kermaa
Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot ja vesi. Sekoita kunnes kiehahtaa ja seos on tasaista. Käytä vispilää tai puuharukkaa. Anna jäähtyä 5 min. Vatkaa munat yksitellen sähkövatkaimella. Lisää leivinjauhe ja tilli- tai persiljasilppu. Levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 20 min keskitasolla. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Viimeiseksi kermavaahto. Levitä pohjan päälle. Kääri rullalle pitemmälltä sivulta ja laita voipaperiin ja muoviin. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile