Kylmäsavulohi-tuulihatturulla

Savuporo-tuulihatturulla

Suolainen tuulihatturulla täytteinä savuporo ja kylmäsavulohi. Herkullinen suolainen tarjottava vaikkapa kahvipöytää. Voidaan tehdä ja täyttää edellisenä päivänä, mikä helpottaa juhlatarjoilua!

n. 20 viipaletta

125 g margariinia tai voita

2 dl jauhoja

5 dl vettä

3 munaa

½ tl leivinjauhetta

2-3 rkl silputtua tilliä tai persijaa

 

kalatäyte:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

200 g kylmäsavulohta

1 tl sitruunapippuria

1 tl sokeria

2 rkl tilliä

1-2 dl kermaa

 

lihatäyte:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

150 g kylmäsavuporoa

1 tl sitruunapippuria

1 tl sokeria

2 rkl persijasilppua

1-2 dl kermaa

 

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot ja vesi. Sekoita kunnes kiehahtaa ja seos on tasaista. Käytä vispilää tai puuharukkaa. Anna jäähtyä 5 min. Vatkaa munat yksitellen sähkövatkaimella. Lisää leivinjauhe ja tilli- tai persiljasilppu. Levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 20 min keskitasolla. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle.  Jäähdytä.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Viimeiseksi kermavaahto. Levitä pohjan päälle. Kääri rullalle pitemmälltä sivulta ja laita voipaperiin ja muoviin. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile