Pahoittelen kuvan huonoa laatua! Yritin iltahämärässä napsaista kuvan ennen kuin kuvattava katosi kokonaan parempiin suihin! Herkullinen ja maistuva piirakka, joka sopii niin juhlatarjottavaksi kuin iltapalaksi.
Ohje pellilliseen.
Pohja:
150 g margariinia tai voita
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2 porkkanaa
mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1,5 rkl lihafondueta
4 rkl tomattipyrettä (tai pieni purkki)
2 valkosipulinkynttä
1 pkt Koskenlaskijajuustoa
4 dl maitoa
3 munaa
Nypi rasva ja jauhot. Lisää leivinjauhe ja lopuksi kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita hetkeksi kylmään. (Taikinan voi valmistaa jo edellisenä päivänä.)
Ruskista jauheliha, kuutioitu sipuli ja raastetut porkkanat. Lisää mausteet.
Lämmitä maito kattilassa ja sulata siihen paloiteltu juusto. Anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten munat joukkoon.
Kauli pohja pellin kokoiseksi. Lisää jauhelihaseos ja lopuksi maito-juusto-munaseos. Paista 200 asteessa n. 20-25 min tai kauniin, kullanruskeaksi. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä. Voi myös pakastaa.