1918832.jpg


Tätä Hellapoliisin ohjetta on pitänyt kokeilla jo pitemmän aikaa! Jännä makuyhdistelmä!

Ensivaikutelma oli kamala, kun innokkaana maistoimme haaleaa piirasta. Sitruunakastike oli todella kiprakkaa ja tuntui, että turkinpippurit syön mielummin turkinpippureina. Noh, seuraavana päivänä jääkaappikylmä piiras maistui jo vähän paremmalta eikä marenki ollut kärsinyt yönylisäilytyksestä yhtään. Laitan ohjeen kuitenkin tähän kopioituna Hellapoliisin sivuilta, jotta te ennakkoluulottomat leipurit voitte halutessanne kokeilla sitä! ;-) Täytyy tunnustaa, että itselläni tämä makuyhdistelmän testaus jäi kyllä ainoaksi kerraksi.

Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kiisseli:
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
4 munankeltuaista
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Marenki:
4 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
75-150 g Turkinpippurimurskaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tee sillä välin kiisseli:

Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.

Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.

Kaada kiisseli paistetun pohjalevyn päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes vaahto saa hieman väriä.