1178738.jpg


Se perinteinen joulukakku... Tehtiin tosin meillä vasta uudenvuoden päivänä :). Ohje oli yleiskoneen mukana tulleesta vihkosesta, jossa munat ja sokeri vaahdotettiin ja lisättiin muut aineet ja sulatettu rasva. Kakusta tuli tosi mehevä ja iso!

3 munaa
3½ dl sokeria
200 g margariinia sulatettuna
3/4 tl suolaa
2 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
2 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 1/4 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kermamaitoa

Kuorrutus (voi jättää pois):

3½ dl tomusokeria
1 tl kanelia
1½ rkl vahvaa kuumaa kahvia
50 g pehmeää margariinia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu margariini. Lisää seuraavaksi keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita varovasti, mutta huolellisesti. Lisää lopuksi kermamaito. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä seos jäähtyneen kakun päälle.

Vinkki! Kermamaidon voi korvata esim kermaviilillä, happamella kermalla tai maustamattomalla jugurtilla.