1053713.jpg


Tein sukulaiselleni tilauksesta perinteisen mansikkakakun isäinpäiväksi. Pohja on 4 munan kakkupohja, jossa on tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta. Paista 150-175 asteessa kypsäksi. Jaa pohja kolmeen osaa. Kostuta spritellä. Kokoa kakku takaisin kelmutettu vuokaansa ja anna maustua kylmässä vähintään 4 tuntia.

Täyte 1:

1 pss vanhanajan vanilijakastiketta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
1-2 banaania

Valmista kastike ohjeen mukaan, lisää vaahdotettu kerma ja viipaloidut banaanit.

Täyte 2:

n. 200g mansikoita
1 dl mansikkahilloa
1½ dl kermaa
sokeria maun mukaan
2-3 liivatetta
tilkka mehua

Soseuta kohmeiset mansikat. Lisää mansikat ja hillo kermavaahdon joukkoon ja mausta tarpeen mukaan sokerilla. Liota liivatteet tilkassa kuumaa mehua ja lisää täytteeseen.

Päällä n. 200g mansikoita, 1 dl punaista mehua ja ½ dl hyyteläsokeria. Kermaa reunoilla n. 3 dl.