1039763.jpg


Jälleen kerran Pirkan hyvillä ohjeilla syntyi tämä hedelmä-marjapiiras. Päärynä ja vadelmat oli oikein maistuva täyte, mutta tätä täytyy ehdottomasti joskus kokeilla mustikka-vadelmaseoksella! Hyvää tällaisenaan, mutta varmasti vielä herkullisempaa vanilijajäätelön kanssa!

Ohje mukailtuna:

Taikina:

200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilijasokeria

Täyte:

3-4 päärynää kuutioituna
n. 400g vadelmia
1 dl vettä
1-2 dl sokeria (käytin 1 dl)
3/4 - 1 dl perunajauhoja (käytin 1 dl)

Pinnalle:

tomusokeria

1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, päärynäkuutiot, vesi ja sokeri, ripottele joukkoon perunajauhot.

2. Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan.

4. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.

5. Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.

6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.

7. Koristele täysin jäähtynyt kakun pinta tomusokerilla ja tarjoa se vanilliinisokerilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Jos käytät täytteessä 3/4 dl perunajauhoja kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja.