Sain vihdoin kesän ensimmäiset mustikat! Lapset popsivat tuoreita marjoja posket pullollaan! Meillä oli sitten mustikassa muutkin kuin vain suut! Pyykkiäkin tuli... Tuoreista marjoista täytyy tehdä tietysti myös piirakkaa! Tein pohjan Kaarina Roinisen kevennetyllä ohjeella. Miehen mielestä oli hyvää, mutta ei ihan niin hyvää kuin perinteisesti tekemäni muropohja. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Jotta minulle ei tulisi liikaa houkutuksia, tämä piirakka matkasi mukanamme mökkireissulle tuliaisiksi.


791398.jpg

Pohja:

1 dl sokeria
2½ dl jauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

1 muna
1 dl (n. 90g) margariinia
1 dl vanilijajugurttia

Täyte:

n. 3 dl mustikoita

1 muna
2 dl vanilijajugurttia tai kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, sulatettu margariini ja jugurtti. Sekoita nopeasti ja levitä piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele päälle mustikat ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada lopuksi mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.