434535.jpg

Ohje on Kaarina Roinisen. Tosi hyvänmakuinen torttu ja näkkäripohja on yllättävän hyvä! Täyte sopisi hyvin jälkiruuaksikin.

Pohja:

3 dl hienonnettua näkkileipää (käytin n. 8-9 pientä pyöreää...)
½ dl fariinisokeria
100 g margariinia

Täyte:

5 liivatetta
1 rkl sitruunamehua tai vettä
3 dl mustikoita tai mustaherukoita (käytin 2 + 1)
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (5%)
1 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vanilijasokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeet marsipaania

Sekoita näkkärijauhoihin sokeri ja sulatettu rasva. Levitä seos vuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä n. 5 min. ja liuota ne sitten sitruunamehuun kuumentaen.

Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuuston joukkoon marjasurvos ja sokerit. Vatkaa seosta pari minuuttia, että siitä tulee kuohkeampaa. Sekoita juustoseokseen haalea liivateseos ja lopuksi vatkattu kerma. Levitä vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai yön yli. Koristele mustikoilla tai esim. marsipaanilla.