Ethän heitä tähteeksi jäänyttä perunasosetta roskiin,  ethän!! Siitä tulee nimittäin maailman parhaat rieskat! =)

377113.jpg

Olen huomannut, että eri puolella Suomea sanalla rieska on eri merkitys ;-) Jossakin se on ohuempaa ja jossakin paksumpaa. Minun rieskani on melko ohut ja suosikkini perunaohrarieska!

Tein tarkoituksella eilen ruualle jätti annoksen perunamuusia! Sitä jäi ainakin litran verran ja siitä tuli 20 pientä rieskaa ja yksi iso. Perunamuusin sekaan voi periaatteessa sekoittaa mitä tahansa jauhoja ja sopiva määrä jauhoja on, kun taikina on leivottavissa eli ei enää tartu sormiin. Tänään tein tällä ohjeella:

n. 1 l tähteeksi jäänyttä perunamuusia
2 munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
4-5 dl ohrajauhoja

Sekoita perunamuusin joukkoon munat, suola ja jauhot. Taputtele pellille pieniä rieskoja tai vähän isompia =). (Helpoimmalla pääsee, kun taputtelee pellin kokoisen ohuen levyn (1/2-1cm) ja leikkaan sen rullalla valmiiksi paloiksi ennen uuniinmenoa.) Painele haarukalla reikiä ja paista kuumassa uunissa , 230-250 asteessa, kauniin väriseksi. Noin 10-15 min.